recent posts recent posts - RSS

12/7/2017
Topic:
Κανόνες - γενικές οδηγίες

μικρός σατράπης
μικρός σατράπης
Administrator
Posts: 30874
Κυρίες, δεσποινίδες, κύριοι και αγαπητά παιδιά, καλώς ορίσατε. Αφού κάνετε την απλή -αλλά τόσο απαραίτητη- εγγραφή σας, δώστε βάση στα παρακάτω:

Οι κανόνες αυτού του φόρουμ είναι λίγοι και απλοί. Η εμπέδωσή τους δε χρειάζεται παραπάνω από μία αναγνώσεις.

1. Δεν γράφουμε σε greeklish ή άλλη διάλεκτο. Επίσης, δεν γράφουμε χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κεφαλαία.

2. Δεν βρίζουμε, χυδαιολογούμε, αλληλοπροσβαλόμαστε.

3. Δεν ανοίγουμε νέα τόπικ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του admin (Μικρός σατράπης) ή των συνadmins Σκιτσοφρενούς και Hrisa.

4. Όταν κάνουμε «reply» σε post άλλου μέλους το οποίο περιέχει φωτογραφία ή άλλο βαρύ αρχείο, ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ από την απάντησή μας τη φωτό ή το αρχείο αυτό. Επίσης, για λόγους ευκολιας, αισθητικής και χρηστικότητας να μην μπαίνουν φωτο με μεγάλη ανάλυση, γιατί χάνεται η μισή σελιδα και θέλει scroll για να παρακολουθήσεις.

5. Δεν βάζουμε τσοντοβίντεο ή φωτο πορνό, ούτε λινκ για τσοντοσάιτ.

6. Ο φερόμενος ως admin «Kostas_Vaimakis» συνήθως ΔΕΝ είναι διαθέσιμος, οπότε μην τον ψάχνετε αδίκως.

Για ό,τι νεότερο, θα σας κρατάμε ενήμερους από εδώ.
edited by μικρός σατράπης on 25/5/2018
<em>edited by μικρός σατράπης on 11/7/2018</em>
7/11/2011
Topic:
Κανόνες - γενικές οδηγίες

μικρός σατράπης
μικρός σατράπης
Administrator
Posts: 30874
Επεξήγηση τόπικς

Για να ξέρετε τι αναφέρεται που, ιδού μερικές διευκρινίσεις:

1. Το «Ελα μωρή αρρρώστια» ΔΕΝ πρέπει να συγχέεται με το διεθνές ποδόσφαιρο. Οι πρωταγωνιστές/αφορμές των ποστς του είναι κατά κανόνα πρόσωπα και όχι γεγονότα.

2. Τα «Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές» και «Όσα παιρνει ο άνεμος» είναι για ασυνήθιστα θέματα που δεν χωράνε αλλού.

3. Στο «Τι μουσική ακούει;» μπάινουν τραγούδια. Στο «Music trivia» φωτό και λοιπές πληροφορίες σχετικά με τη μουσική.

4. Στις «αξέχαστες στιγμές» μπαίνουν είτε movie gifs είτε τηλεοπτικές ιστορίες/λεπτομέρειες σε αντίθεση με τις «Σινεφίλ κουβέντες», που είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στον κινηματογράφο.

Ό,τι άλλο χρειαστείτε, feel free to ask.
6/14/2011
Topic:
Κανόνες - γενικές οδηγίες

μικρός σατράπης
μικρός σατράπης
Administrator
Posts: 30874
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι ενότητες «Με τιμει που...;» και «Διλήμματα-τριλήμματα-ποιήματα» ενώθηκαν εις σάρκα μίαν.
2/11/2011
Topic:
Κανόνες - γενικές οδηγίες

μικρός σατράπης
μικρός σατράπης
Administrator
Posts: 30874
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Η ενότητα «Κράξιμο» ενσωματώθηκε στην «El graficos».

2. To topic «Top30 ονομάτων ακροατών Fight Club» μεταφέρθηκε στην ενότητα «Ηχογραφημένες εκπομπές Fight Club».

Νομιάω ότι είναι λίγο πιο τακτοποιημένα έτσι.
1/3/2011
Topic:
Κανόνες - γενικές οδηγίες

Dean
Dean
Posts: 26520
ΕΠΙΤΟΜΟ ΦΟΡΟΥΜΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ


(...) : Σύμβολο που ενημερώνει πως ο πόστης ενοχλήθηκε από κάτι. Θα μπορούσε να σχολιάσει περαιτέρω, αλλά διαλέγει να μην το κάνει για να διατηρηθεί το καλό κλίμα.
Επίσης χρησιμοποιείται όταν μια είδηση μας έχει φανεί τόσο απίστευτη που δεν βρίσκουμε λόγια να την σχολιάσουμε.

@ ή @@ : 1.Οι όρχεις
-------------2.Χρησιμοποιείται αντί φωνηέντων στις βρισιές (π.χ. μ@λάκας) ή σε άλλες λέξεις που αποτελούν βρισιά για τον πόστη (π.χ. Κούγι@ς,τζ@μπο).

... aka αποσωποιητικά : 1.Οι πολλές συνεχόμενες τελείες που χρησιμοποιούσε μέλος του φόρουμ για να αφήσει το κατάλληλο κενό και να ξεκινήσει καινούρια πρόταση.Φημολογείται οτι τα αποσωποιητικά ''άφηναν'' και κάτι να εννοηθεί,αλλα ουδέποτε κάποιος τα αποκωδικοποίησε σωστά.
-----------------------------2.Τα αποσιωπητικά όταν τα χρησιμοποιεί η Κική Δημουλά.

Alisteroids Overdose : Alistair Overeem, αθλητής MMA, πρεζάκιας

Apalefta Ladia Productions : Δισκο-γραφική εταιρία η οποία ιδρύθηκε από τον Μάρλον Πάντο στα πρώτα του δειλά βήματα στο μουσικό στερέωμα. Μέσα από αυτή ο μεγάλος αοιδός του FCF μας χάρισε μεγάλες επιτυχίες όπως: ¨Κλισί μου'πες πως μ'αγαπάς", "Bye-bye, Dear Aforoumos Guy", "Εσένα που ποστάρεις τόσο λίγο" και "Σ'αγαπάω Βύντρα". Αργότερα και δεδομένης της ανάγκης του μεγάλου περφόρμερ να ασχολείται μόνο με τα της τέχνης του και όχι με πεζά πράγματα όπως η παραγωγή και η κυκλοφορία των επιτυχιώνε συγχωνεύτηκε με την Burnt Poets Productions υπό την σκέπη της οποίας κυκλοφορεί έκτοτε και όλες τις μεγάλες επιτυχίες της.

B.A.C.K. (Berezutski Aluminium Company of Καταλονία) : Οργάνωση των αδελφών Μπερεζούτσκη.Στόχοι της είναι η εξόρυξη αλουμινίου από χώρες νότια του Κονγκό, η εκμετάλλευση των εργατών της, η ανοικοδόμηση της Ροδεσίας, η προβολή/promotion της Barca και της Καταλονίας, η παντοτινή πίστη στη Μπάρτσα και το τρολαρισμα των διάφορων αντι-καταλανικών στοιχείων του φόρουμ.

Bh : Σύντμηση του ''Μπεχά'' (βλ. παρακάτω,στο ''Μ'') με το ίδιο νόημα.

Βurnt Poets Productions : Εταιρία παραγωγών του "Κύκλου των Καμμένων Ποιητών".

Camay : Γ@μάει

CEO : Dimitris-Boston,ο διευθυντής της LFI (βλ. ''Lucky Fortune Inc.'' )

Deleter : Προσωνύμιο που αποδόθηκε στον Dean,λόγω του απαράδεκτου λάθους του να σβήσει τον Σίρερ από το φόρουμ.

Εrror404 : (Μ)Πυρομανής

Εdited by : H διαολεμένη φράση η οποία εμφανίζεται σε πλάγια γραφή είτε το θέλουμε είτε όχι οταν κάνουμε edit κάποιο ποστ μας. (βλ. τελείωμα αυτού του ποστ)
Τον τελευταίο καιρό πολλοί συμφορου-μύτες διανθίζουν το edited by με διάφορες φανταστικές προτάσεις.

Fixed/fix'd : Φιξντ (βλ. "Φ")

GM : Ο Γκοντζόσαυρος, General Manager της LFI

Godzela : Τρομοκραχτική οργάνωση,που όπως μαρτυρα και το όνομα της ιδρύθηκε από τον Τρομοκράχτη και ως σκοπό της έχει τη διεθνή αναγνώριση του Κώστα Γκόντζου και την αποκατάσταση κάθε ψέματος που λέγεται γι'αυτόν.Η έδρα της βρίσκεται στις νήσους Pitcairn.

I-bitch : Ibrahimobitch

Imperial Djalminha Visa : Κάρτα τυπωμένη σε πάπυρο -αν και ποτέ κανείς δεν έχει δικαίωμα να την δει και μπορεί μόνο να την αναφέρει αυτολεξεί ως "Imperial Djalminha Visa"- που εκδίδεται από το Djalminha Group o' Gentlemen ως αναγνώριση για εξαιρετικές ατομικές πράξεις -για τα δεδομένα της εκάστοτε εποχής- που αποπνέουν αέρα αξιόμαχης τιμιότητας, ήθους αλλά και πάθους μεθ'ευγενείας και κομψότητας εκπεφρασμένου. Συνεπάγεται τα εξής προνόμια, άμα τη αναφορά της σε έτερα μέλη του Djalminha Group o' Gentlemen:
-Πρώτη επιλογή σε νέτα που ενδεχομένως αρέσουν και στο υπόλοιπο Djalminha Group of Gentlemen. Κατόπιν συνεννοήσεως (και ουχί οιωνδήποτε dibs) μεταξύ τους θα προκύπτουν ξεκάθαροι στόχοι για έκαστο μέλος, που θα σέβεται η υπόλοιπη κοινότητα και θα'χει πλέον σκοπό της να επιτευχθούν.
-Άμεση νετική βοήθεια anytime.Κονέ με όποιαν θέλει, με μεθόδους καμικάζι που θα του ανοίγουν τον δρόμο. Κι ας έχουμε φάει ξύλο πιο πριν. Κι απ'αυτόν ακόμα (εικονικό μεν,ντροπιαστικό όσο χρειάζεται δε).
-Ποτά κερασμένα, όταν εισέρχεται σε περιοχή άλλου Μέλους. Απαραίτητη η συνοδεία του μέλους που πρώτο έκανε την σύσταση. Αριθμός ανάλογος των περιστάσεων και της οικονομικής καταστάσεως του κερνώντος (ορίζεται κατ'ελάχιστον στο 1/2 του ημερομισθίου του, για κάθε ημέρα παραμονής).
-Ρολόι χειρός preety bra.

Jag (το~) : Ζουζούνι. Πρόκειται για το αποτέλεσμα επικού σαρδάμ του Στόχου μέσω φέισμπουκ. Παράδειγμα χρήσης του jag σε πρόταση: Κλείσ' το στόμα σου θα μπει κανένα jag μέσα!

Keep On Burning Productions : Δισκο-γραφική εταιρία του Dean, η οποία έχει δημιουργήσει αρκετά τραγούδια με "καμμένο" στίχο.

Lucky Fortune Inc. (LFI) : Εταιρία του Δημήτρη απ'τη Βοστώνη.Ασχολείται με στοιχήματα,με την πώληση ψευδωνύμων και με ''ευχές'' σε κάθε ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Μoney : (γαλλιστί προφ. μονέι) Αιδοίο. Λέξη που προήλθε από την συνέντευξη του συμπαθούς Τζιμπούρ/Τζεμπούρ στο Fight Club. Συνήθως κλείνει τις εκφράσεις "τα έκανες"/"τα κάναμε/έχεις γίνει σαν... ...καλλιγραφία" ή ξεκινάει την έκφραση "...καπέλο".

Neverleft Opposite Publishings : Εκδοτική εταιρία που ανήκει στον Mitsmann και σύμφωνα με τα λεγόμενα του θα κατακτήσει κάποια στιγμή το σύμπαν.Είναι εκείνη που κατοχύρωσε τον όρο ''Θλίβερπουλ'',τον οποίο χρησιμοποίησε αργότερα ο Μεταλλεργάτερ για το γνωστό τραγούδι-έπος του.

ΝΟΤ : Τοποθετείται στο τέλος της πρότασης όταν ο πόστης θέλει να δηλώσει το αντίθετο από αυτό που έγραψε.

Observer/Παρατηρητής : Ο Τζόντζο Σέλβι, λόγω της ομοιότητας του με τους Παρατηρητές από την τηλεοπτική σειρά Fringe.

Pattern: Συνεχής διήγηση αυτόνομων γκομενοϊστοριών μελών του φόρουμ

Pun intended : Δήλωση ότι το ποστ περιέχει ένα υπονοούμενο,το οποίο γράφτηκε με πρόθεση απ'τον πόστη και όχι κατά λάθος.

Sixers/Σίξερς : Σι Ξερς -> Συ Ξερς -> 'συ ξερς -> εσύ ξερς -> εσύ ξέρεις... (*clopyright Σπηλιά των Ογκουνσότων)

Stalker : Νεαρά,η οποία έχει γιγαντιαίο κόλλημα με τον Τα Πάντα Ζαϊρί.Πήρε το όνομα της από την εκνευριστική της συνήθεια να την στήνει έξω απ'το σπίτι του προαναφερθέντος λαδιού και να τον περιμένει να φανεί για να τον δει και να σκιρτήσει η καρδιά της από έρωτα.

Tee Mee Dee : Θυμηδίας, ως ιδιότητα του Γκοντζόσαυρου (βλ. "Θ")

Αγκαλιά : Συγκέντρωση των λαδιών του φόρουμ στον κινηματογραφικό ιστότοπο της Burnt Poets Productions, με σκοπό τη θέαση καλτ ελληνικών και ξένων ταινιών, που προάγουν τον πολιτισμό και μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

Αδερφός του Σίτο : Άλμπερτ Ριέρα

Αεροτομές : Spoilers (όταν κάποιος μαρτυράει το τέλος ή σημαντικά στοιχεία πλοκής μιας ταινίας/σειράς ή ενός βιβλίου)

Άη-Λάηκ : O πολιούχος του facebook.

Άλογο/ψωφάλογο/αλόγα/φοράδα : H S.J.P

Αλουμινάτι/Αλουμινάδες : Αυτοί που ζουν ανάμεσά μας, αυτοί που μάς ψεκάζουν, αυτοί που μεταφέρουν κρυπτογραφημένα μηνύματα, αυτοί που γεμίζουν τον πλανήτη με τα σατανικά τους σύμβολα αυτοί που ευθύνονται για τα πάντα και είναι πίσω από τα πάντα. Φήμες λένε ότι συνεργάζονται στενότατα και με τα ΛΑΜΟΓΙΑ (βλ. "Λ").

Ανάπηρος : Καλαθοσφαιριστής που αδυνατεί να χρησιμοποιήσει το αδύναμο χέρι του ακόμα και για τις πιο απλές κινήσεις του.

Ανέστης λαϊκός δεξιός : Ακροατής Λαβίθη, πολιτικοποιημένος και βασιλόφρων. Φωνή 3,5 που του προσδίδει έξτρα λαϊκότητα. Αγαπάει το καλό θέατρο αλλά και την Μιμή Ντενίση. Μία ακόμη από τις ραδιοφωνικές προσωπικότητες του Γκοντζόσαυρου.

Ανιψιός : Κώστας Μανωλάς

Άντι (ο) Κοτσιδάκιας : Άντι Κάρολ

Αρκουδούλης : Beorn

Αρχισκόρερ : Shearer

Άρχων της τεχνολογίας : May/Thomas

Ασούμε/Ασ'με/Ασ'ούμε : Ας πούμε

Άσωτος/οι : Ζοέλ Επαλέ/Νέρι Καστίγιο και γενικά όποιος επιστρέφει μετά από καιρό στην παλιά του ομάδα-στη χώρα που έγινε γνωστός ποδοσφαιρικά.

Άτιμος Γέροντας : Shearer
(Σημείωση:Το επίθετο ''άτιμος'',αντικαθίσταται περιστασιακά από το επίθετο ''τίμιος'' και συγκεκριμένα,όταν ο Shearer ανεβάζει στο φόρουμ τις εκπομπές του Fightclub,αναγκάζοντας μικρούς,μεγάλους και μεγαλύτερους από αυτόν να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.Το ουσιαστικοποιημένο επίθετο ''γέροντας'' παραμένει το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις).

Α.Τ.Σ.Ι.Κ.Α.Π.Ρ. (Αγωνιστές Του Συνταρακτικού Ιδιώμορφου Και Απείθαρχου Προλεταριακού Ραμαγιά") : Επαναστατική-Αντιγκοντζική οργάνωση με ιδρυτικά μέλη τον Μεταλλεργάτερ,τον Χημικό και αρχηγό την Αλίκη.Από καταβολής του,μάχεται τον Κώστα Γκόντζο και την επίσημη οργάνωση του ''Godzela'' (βλ. παραπάνω).

Α.Τ.Υ.Μ.Ο.Σ. (Αφισιονάδος Τρελοκόριτσα Υπέρ Μαθουσάλα Old Σίρερ) : Φαν κλαμπ, του οποίου ιδρύτρια και πρόεδρος είναι η Χρύσα. Στόχος του είναι οι ύμνοι προς τον απόλυτο ζεν πρεμιέ της τριακοστής ηλικίας, Σίρερ και οι εκδηλώσεις λατρείας σε αφίσες που τον απεικονίζουν.

Αυθεντικός Kevin : Κουράνης

Αυτά μάς έφεραν ως εδώ : Φράση, η οποία αποκαλύπτει την σύγχυση του πόστη για κάποιο γεγονός, που, κατά τη γνώμη του, οδήγησε στην πολύπλευρη κρίση και γενικότερη κατάσταση του σήμερα. Χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που μιλάνε ψαγμένα και ξέρουν ν'αναγνωρίζουν τα αίτια ενός προβλήματος.

Αυτού Σατραπότης : Ο Ιωάννης Τσαούσης

Αυτπόν : Το αντίστοιχο ανακουφιστικό πόνου (depon) για τα αυτιά

Αφάνταρος : O I-Τσαού/η τελευταία βαθμίδα Ικανότητας/αυτός που δεν πήγε Στρατό.

Aφόρουμος : Κώστας Βαϊμάκης

Βάζω τον Μπόλο τον Ζέντεν : Ρίχνω λευκή πετσέτα/Τα παρατάω

Βαϊμύτης : Κώστας Βαϊμάκης

Βάρκα/ΤζιμΒάρκα : Jimbarca

Βασιλιάς της πρωινής ζώνης : Τίτλος τιμής που έχει απονεμηθεί εξίσου σε Ελ Τζιμαδόρ/Άγγελο εξαιτίας της αααα έντονης παρουσίας τους στο φόρουμ τις πρωινές ώρες (Ελλάδος).Από την ημέρα της εγγραφής του στο φόρουμ,τον τίτλο κατέχει δικαιωματικά ο Μάρλον Πάντος, αν και τον τελευταίο καιρό τον έχει απωλέσει, λόγω αλλαγών στο εργασιακό ωράριό του.

Βασιλιάς των ομοιοτήτων : Zarko

Βγάλτον επιτέλους : Ματ Χάουαρντ

Βιονικός : Ντέρικ Ρόουζ

Βόλο και πόλεϊ : Πόλο και βόλεϊ στα Νικολακοπουλίστικα

Βουζέλι, Βουζελάκι, Βούζας, Μπίλιας : Roy "Big Country" Nelson, αθλητής MMA, στρογγυλός

Β.τ.Α. : Βύντρα τις Άγκυρες

Βυλλς 1 : Προσωνύμιο που αποδόθηκε στον Τα Πάντα Ζαϊρί (και το οποίο χρησιμοποίησε και ο ίδιος για λίγο). Προήλθε από την απόδοση στα ελληνικά της φανέλας του Ντέρικ Ρόουζ, που έγγραφε "Bulls 1" και την οποία είχε για άβαταρ το εν λόγω λάδι.

Βύσμα Ι : Νταβίντ Φουστέρ

Βύσμα ΙΙ : Ιβάν Μαρκάνο

Γαϊδούρης : Antonio "Bigfoot" Silva, αθλητής ΜΜΑ, ομορφάντρας

Γάλλος Τοτσέ/Γάλλος Τοτσεαδόρ : Ολιβιέ Ζιρού

Γαμομανής, ο/η : Άντρας ή γυναίκα που οραματίζεται γαμήλια εμβατήρια κάθε φορά που οσφραίνεται οιστρογόνα ή τεστοστερόνη, αντίστοιχα.
Αν τα ΗΕΓ ήταν αρκούντως εξελιγμένα, θα μας έδειχναν ότι στον εγκέφαλο του/της γαμομανούς εμφανίζονται εικόνες νυφικών, εκκλησιών και παρανυφακίων κάθε φορά που άτομο του αντίθετου φύλου μπαίνει σε ακτίνα βολής.
Η μανία αυτού του είδους θεραπεύεται μόνο με κρεμάλα (κυριολεκτικά ή μεταφορικά).

Γατάκι : Lexotamilf,Miyake

Γεραμύθου : Βασίλης Γερασίμου

Γέροντας : Shearer (βλ. και "Άτιμος γέροντας")

Γιατρός : Γιώργος,Ελσίνκι (γνωστός και ως ''Ο Ψυχοβάλτης με τον παγοκόφτη'' )

Γκορμύτης : Κώστας Βαϊμάκης

Γλέντι : Περιπαικτική διάθεση ανάμεσα στα λάδη (βλ.λ) του φόρουμ όταν κάποιος πει (συνήθως) κάτι λάθος ή whatever

Δαγκωνιάρης : Λουίς Σουάρες

Δεν έχουμε βενζίνη, δεν έχουμε ελπίδα : (Με λυγμούς) Περιγραφή της απουσίας του Ben Arfa από γνωστό οπαδό της Newcastle United

Διακστήειο (το) : Εκδοτικός οίκος που ανήκει σε γνωστή φαμελιά της υψηλής Αθηναϊκής κοινωνίας. Εκεί εκδίδει τις νουβέλες του ο Αφόρουμος Λαστ Γίερ, συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Η προηγούμενη λεγόταν "Μπιούρι Γουόρμχολ: Μια Ζωή, Ένα Ταξίδι", ενώ σύμφωνα με κύκλους (sic) του ιδίου η επόμενη θα λέγεται "Το Διαζύγιο". (καθ: διακστί, διακστίρι.)

Διαστημοκινητό : Κινητό τελευταίας τεχνολογίας με τόσες διαφορετικές χρήσεις και δυνατότητες, που φημολογείται ότι μπορεί να σε στείλει στο φεγγάρι, τόσο μεταφορικά, όσο και κυριολεκτικά.

Διόλε : Διάολε

Δουλεύει διπλή ταρίφα : Έχει σχέση με δυο άντρες ταυτόχρονα. Χρησιμοποιείται για γυναίκες.

Δρακουλίνος : Λουίς Σουάρες

Ε, βεβαίως : Όταν μια αυθεντία εκφράζει την πλήρη στήριξη της στα επιχειρήματα και τις πράξεις του πλησίον. Θα μπορούσε να τεθεί ως το αντίθετο του "θα δούμε".

Έα μωέ : Φράση κλειδί του Ιάκωβου (σ.σ. καλτ ακροατής του Κώστα Γκόντζου),η οποία έχει υιοθετηθεί από τα μέλη του φόρουμ.Αυτός που την χρησιμοποιεί θέλει είτε να καταδείξει ότι κάτι που συμβαίνει τον αφήνει αδιάφορο και δεν τον απασχολεί καθόλου είτε (στην απευθυντέα της μορφή) να πείσει κάποιον άλλον ότι δεν πρέπει να χαλιέται ή να ασχολείται πολύ με ένα ζήτημα.
(Σημείωση:Το ''έα'' μπορεί να γραφτεί και με περισσότερα ''ε'' ή ''α'' και το ''μωέ'' με περισσότερα ''ε''.Η ποσότητα αυτών των φωνηέντων,εξαρτάται από το πόσο αδιάφορο ή ωχαδερφίστικο τόνο θέλει να προσδώσει στα λόγια του,αυτός που χρησιμοποιεί τη φράση).

Εγκληματίας : Πέρο Άντιτς

Εδώ θα λέμε αλήθειες : Φράση που τονίζει τη διάθεση του πόστη να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας. Συνοδεύεται από τη διατύπωση σταράτων λόγων που αποκαλύπτουν ό,τι πρέπει ν'αποκαλύπτεται, χωρίς κανέναν ενδοιασμό για το κόστος αυτής της αποκάλυψης.

Είναι μακέτο(τούτο το έργο; ) : Φράση που προέρχεται απ'τον πρώην πρωθυπουργό(!) Κ.Σημίτη,κατά των αμφισβητιών του μεγάλου έργου του.

Eλεοsh : Μισή ελληνική μισή Αγγλική λέξη συντάσσεται μετά από αγανακτισμένο μήνυμα συμφορουμύτη και είναι η μεταφορά στο γραπτό λόγο της προφοράς του σίγμα από το Γιώργο Γεωργίου.

Εμένανε; : Λέξη-κλειδί του Ιάκωβου,η οποία έχει υιοθετηθεί από τα μέλη του φόρουμ και χρησιμοποιείται για διευκρινιστικούς σκοπούς.Συγκεκριμένα,όταν κάποιο μέλος βλέπει ποσταρισμένη μία λέξη που τον παραπέμπει σ'ένα γεγονός,χρησιμοποιεί τη λέξη ''εμένανε;'' μαζί με λινκ που οδηγεί στο γεγονός,για να διαπιστώσει,αν όντως σε αυτό αναφερόταν αυτός που την πόσταρε.

Έμπερ : Empire (*συνήθως γράφεται με "αι", Έμπαιρ)

Εξώγαμο του Chilavert : Cain Velasquez, αθλητής MMA, πρωταθλητής UFC

Επιβεβαιώνω από Κ./Κάτω Πατήσια (ή από οποιοδήποτε μέρος στο οποίο βρίσκεται ο πόστης) : ''Συμφωνώ''. Καυλάντικη φράση της οποίας την προέλευση δε θυμάται σχεδόν κανείς. Φήμες από τα Κάτω Πατήσια λένε πώς
δημιουργός της είναι ο Ρομπέν των Δασμών ενώ κύκλοι της ίδιας περιοχής φέρονται να το επιβεβαιώνουν.

(Έρχονται) οι παλιοί : Ιnside joke,για το οποίο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Dean δεν δόθηκε σαφής ορισμός.Φημολογείται ότι σημαίνει την υπεροχή των παλιότερων,ηλικιακά και φορουμικά,έναντι των νεότερων και νεοεγγραφέντων αντίστοιχα.

Εσυσωλήνας : Youtube

Έτζι μπρέμπει : Ατάκα που εκφράζει την απόλυτη βεβαιότητα ενός ανθρώπου, γεμάτου αγάπη για τον συνάνθρωπο του και αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του, μπροστά σε μια άποψη, μπροστά σε μια πρόκληση

Έχεσι μάβι (εχεςι μαυει) : Έχεις μάθει

Ζαγάρ : Αντικειμενικός (ΝΟΤ) δημοσιογράφος,που καταθέτει τις απόψεις του στο φόρουμ μέσω του Γκοντζόσαυρου.Θήτευσε δίπλα στον Κ.Ν. .Έχει την τάση να γράφει μετά από μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού ή μετά από γεγονότα που αδίκησαν τον Ολυμπιακό είτε τω όντι είτε στο μυαλό του.

Ζόμπια (τα) : Ζόμπι (αναφέρεται και στη σειρά "The Walking Dead")

Ζούζουνος : Χομπίστας

Θα το διαβάσεις αύριο στην A'Bola : Φράση παρμένη από τον Γιώργο Χελάκη,κατά την περιγραφή του ματς Ελλάδα-Πορτογαλία 2-1,για τη φάση των ομίλων του Euro 2004.Πρωτοχρησιμοποιήθηκε απ'τον Δημήτριο εκ Βοστώνης.Σημαίνει ότι κάποιος ο οποίος έχασε μια στιγμή (π.χ. έναν αγώνα ή μια εκπομπή fightclub) θα τη ζήσει αργότερα με κάποιον τρόπο (π.χ.-για τον αγώνα-σε μαγνητοσκόπηση ή-για την εκπομπή-μέσω της εγγραφής από κάποιο λάδι του φόρουμ).

Θανάσης ΠΑΟΚάρα Κόρινθος : Οπαδός του ΠΑΟΚ με λίγο ψιλή φωνή, ευσυγκίνητος και ακροατής Ραπτόπουλου. Δεν λέει ποτέ όχι σε σούτια από το Νικόλα (ιστορικός οπαδός-σουτέρ του ΠΑΟΚ). Η ΠΑΟΚτζίδικη ραδιοφωνική έκφανση του Γκοντζόσαυρου.

Θεός : 1.Το ανώτατο ον σε μια θρησκεία.Με αυτή την έννοια,καλό είναι να μην αναφέρεται μπροστά στον Μεταλλεργάτερ.
------------2.Γιάννης Τσαούσης (βλ. ''Τσαούσης θεός'')

Θεούσης : Γιάννης Τσαούσης (προήλθε από την φράση ''Τσαούσης θεός''-βλ. παρακάτω)

Θυμηδίας : Αυτός που με την συμπεριφορά ή τα λεγόμενά του προκαλεί θυμηδία, δηλαδή διάθεση για ειρωνικό και σκωπτικό γέλιο. Τέτοιος έχει αυτοανακηρυχθεί κατεξοχήν ο Γκοντζόσαυρος, που έχει αποδώσει στον εαυτό του και το παρατσούκλι "Tee Mee Dee", σε μια αγγλική παραφθορά της λέξης.

Καγκουράκι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Ντάνυ Σίμπσον, κάγκουρας δεξιός μπακ

Κ.Α.Φ.Ε.Ν.Ε.Ι.Α. (Κίνημα Αντίστασης Φορουμικών Επιστημόνων Νοοτροπίας Εναντίων Ιστορίας & Αρχαίων) : Οργάνωση που δημιουργήθηκε από τον Περνάν τον Αλόνσο.Αποτελείται από τους εκπροσώπους της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης στο φόρουμ και μάχεται τους αντίστοιχους εκπροσώπους της θεωρητικής κατεύθυνσης.

Kαι ο νοείτω : Φράση-κλειδί του cult ακροατή-Ρεπόρτερ ΑΕΚ γνωστού και ως ''Βασιλάκης-Καματερό''.
( Σημείωση : Στη θέση της λέξης ''νοείτω'',μπορεί να μπει όποιαδήποτε λέξη με την κατάληξη -είτω,ανάλογα με το νόημα που θέλει να προσδώσει το λάδι του φόρουμ στο κρυπτικό μήνυμα του ποστ του. )

Κακάο τα ψέματα : Κακά τα ψέματα

ΚΑΜΑΝ ΤΣΕΛΣΙ (Come On Chelsea) : Ενθαρρυντική ιαχή του Γκοντζόσαυρου, που συνοδεύει τα ματς της αγαπημένης του Τσέλσι. Θρυλείται ότι είναι επιφορτισμένη με τη γουρλίδικη δύναμη που πηγάζει από τα κεντρικά γραφεία της LFI και, ως εκ τούτου, λειτουργεί υπέρ των "μπλε", όποτε γράφεται στο φόρουμ.

Κανελλόνι : Το κόμμα που μπαίνει στο αναφορικό ''ό,τι''.Πολλά λάδια χρησιμοποιούν όλη τη λέξη μέσα στο αναφορικό ''ό,τι'' με αποτέλεσμα τη λέξη ''οκανελλόνιτι''.Προέκυψε απ'τη διαμάχη μεταξύ λαδιών του φόρουμ όταν ο Σκιτσοφρενής πόσταρε τη φωτογραφία ενός κόμματος για να δείξει πως το ''ό,τι'' που χρησιμοποιούσε ήταν αναφορικό και ο Ράφα Μπενίτεθ υποστήριξε ότι το κόμμα ήταν στην πραγματικότητα ο αριθμός 9.Ο Σκιτσοφρενής αντέτεινε ότι το 9 έχει τρύπα στη μέση και τότε ήρθε ο Τζαλμίνια Τζιμ και είπε την περίφημη φράση ''και τα κανελλόνια έχουν τρύπα στη μέση''.Στη συνέχεια,όλα πήραν τον δρόμο τους και η έκφραση καθιερώθηκε.

Κάπελας : Ράφα Μπενίτεθ

Καραγκιόζης : Λάζαρος Παπαδόπουλος

Καραμολέγκολας : Εταιρία που άνοιξε γνωστό ξωτικό μετά το τέλος της τρίτης εποχής για να καρπωθεί τα κέρδη από τη διάδοση του lembas στα Χόμπιτ.

Κατερινάκι/θλιμμένο χρυσάνθεμο : "Ανεπτυγμένη" κοπέλα σε σχολείο που επισκέφτηκε ο Κουράνης.Στα πλαίσια του γλεντιού αναφέρθηκε μήνυμα πως τον περιμένει σε γνωστό ελλιπώς φωτισμένο παρκάκι.

Κατρίνα της προπονητικής : Ράφα Μπενίτεθ

Κατσαρίδα : Hayley Grice, γυναίκα του Darren Fletcher

Κέρασμα: 1. Το γνωστό σε όλους
2. Το boink
3. Το :doggystyl:

Κλαίω : Πεθαίνω απ'τα γέλια/κατουριέμαι απ'τα γέλια

Κλάους Φον Κάγκουρεν : Κώστας Μήτρογλου, κάτοχος Modenas 125

Κλοκ Κλοκ : Ήχος που προέρχεται από το κόλημα της γλώσσας στην αρχή του ουρανίσκου και ακολουθείται από απότομο κατέβασμα. Παράγεται δε, όταν νέτο γίνει ορατό. Οι συμμετέχοντες στην πρώτη μπασκετοσύναξη ξέρουν αυτοί και ξέρουν. Ο αριθμός των ''κλοκ'' είναι ανάλογος με την ποιότητα του εν λόγω νέτου.

Κλόπιραϊτ : Κάτι κλεμμένο. Προστίθεται στο τέλος της έκφρασης κατά το copyright.

Κοεληές : Αλχημείες
( Σημείωση : Ο όρος είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο του Πάολο Κοέλο ''Αλχημιστής'' και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Mitsmann).

Κοιμάμαι : Σόλα Αμεόμπι,ψηλός επιθετικός

Κοκοκο : 1. Το επιφώνημα της κότας
-----------2. Με κυριεύει φόβος να πράξω αυτό που έχω στο μυαλό μου απο δειλία είτε λόγω ηθικών φραγμών είτε λόγω έλλειψης θάρρους.
π.χ. Ο Αντώνης και ο Γιώργος φόρεσαν τις κουκούλες και ήταν έτοιμοι να διαρρήξουν το σπίτι. Λίγο πριν ο Αντώνης βγάλει την κάρτα για να διαρρήξει την πόρτα ο Γιώργος το αναθεώρησε και σκέφτηκε ότι δεν είναι σωστό.
-Τώρα θα κάνεις κοκοκο, είπε ο Αντώνης (δίστασε, δηλαδή έκρινε οτι δεν είναι ηθική πράξη και έκανε πισω)
Ο Αντώνης γουστάρει την Αλέκα αλλά κάνει κοκοκο όποτε πάει να της το πει (διστάζει, δεν έχει το θάρρος).
συμπλήρωμα του ''κάνω κοκοκό'' : Oταν ο (Βαϊ)μύτης ή ο Τσαού στις προβλέψεις της Παρασκευης δεν εχουν αλλες διπλές ή φοβούνται να πουν 1 ή 2 και βαζουν το κοτίσιο Χ.

Kοκομπλόκο,το : Εμπλοκή που συμβαίνει όταν παθαίνει κάποιος την πλάκα του.Π.χ "είδα τα μπούτια της κι έπαθα κοκομπλόκο,δεν ήξερα τι να πω","έφαγε η ομάδα γκολ στο 10ο λεπτό κι έπαθε κοκομπλόκο,ούτε πάσα δε μπορούσε ν'αλλάξει".

Κονιόρδινγκ/Κάνω κονιορδιλίκια : Κάνω πράγματα που δεν με παίρνει να τα κάνω, κι ας το ξέρω ότι δεν με παίρνει να τα κάνω

Κ.Ο.Σ.Τ.Α.Ν.Τ.Ζ.Ο. (Κανόνισε Όταν Στήνεται Το Άγαλμα Να Τρέμεις Ζοφερέ Οπαδέ) : Αφιλοκερδής μη κυβερνητική οργάνωση,που ιδρύθηκε απ'τον Mitsmann και τονίζει τις στιγμές που ο Φράνκο Κοστάντζο απέδειξε ότι είναι κουμπαράς.Μάχεται τους υποστηρικτές του Ελβετού γκολκίπερ και ιδίως τη Σ.Ο.Υ.ΦΡΑ. (βλ. παρακάτω).

Κούγιας του Μποξ : Floyd Mayweather, πυγμάχος, πρωταθλητής στα 0 κιλά, κότα (βλ. Μικρή Λουλού)

Κουμπαραδόρ : Ισπανός άμπαλος τερματοφύλακας,με έφεση στο να τρώει γελοία γκολ (π.χ. Βαλντές,Ρέινα).

Κουμπαρέινα : Πέπε Ρέινα

Κούνελος : Σέρχιο "Κουν" Αγκουέρο

Κουράνινγκ (το) : Όταν κάποιος με την πληθωρική του παρουσία και την ακατάσχετη φλυαρία του, μονοπωλεί την κουβέντα και η συζήτηση μετατρέπεται σε μονόπρακτο.

Κουρδίζογλου : 'Εντεχνη τρολαρο-πρόκληση η οποία εμφανίζεται ως δήθεν ανυποψίαστη ερώτηση/ενημέρωση και αναποδράστως προκαλεί ακαριαία αντίδραση ειδήμονος λαδιού εντός πεπερασμένου χρονικού διαστήματος. Ετυμολογικά προέρχεται από το γνωστό κούρδισμα και αποτελεί φόρο τιμής στον Χρήστο Αρδίζογλου, ο οποίος πήγε δώρο γλυκά στον Λάκη Νικολάου ανήμερα του Αγίου Νικολάου.

Κρίστα : Κριστιάνο Ρονάλντο

Κρουασανάκιας : Αντόνιο Κασάνο

Kύκλος των καμμένων Ποιητών : Μυστικιστική οργάνωση για την οποία, πέρα από το έργο της, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία παρά μόνο φήμες. Φήμες οι οποίες την θέλουν να είναι η μοναδική οργάνωση με ένα και μόνο λάδι, δηλαδή τον ιδρυτή της.Η οργάνωση τηρεί αυστηρά και με ευλάβεια την σκληροπυρηνική γραμμή του τάγματος των Λουκαβυντριστών και σκοπός της είναι να μάθει στον κόσμο μπαλίτσα υποστηρίζοντας και προβάλλοντας το μεγαλείο του Λουκά Βύντρα αλλά και να ξεσκεπάσει όσους δηλώνουν ποδοσφαιριστές αλλά κατ'ουσίαν είναι πιο άμπαλοι και από τον Σέρτζιο τον Μπούσκετς. Βήμα για τα πονήματα-μανιφέστα της οργάνωσης φυσικά το Fightclub.Πρόσφατα ο Κύκλος των Καμμένων Ποιητών δημιούργησε την δική του εταιρία παραγωγών την Βurnt Poets Productions η οποία σε συνεργασία με μεγάλες δισκογραφικές (βλ. Apalefta Ladia Productions) έχει ως στόχο να μάθει στον κόσμο μπαλίτσα ΚΑΙ στο τραγούδι.

Κυρα-Τένια : Κώστας Βαϊμάκης

Κύριος Πλατνί (απών) : Φράση που καταδεικνύει την εκνευριστική συνήθεια του Μισέλ Πλατινί να είναι μακριά από οτιδήποτε προάγει τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό και την ποδοσφαιρική πρόοδο και να σιωπά όταν δημιουργούνται αντίστοιχα προβλήματα. Προήλθε από τα δριμέα "κατηγορώ" του Αλέκου Θεοφιλόπουλου, τα οποία εξύψωσε σε καλτ εξάρσεις ο Μάκης Παπασημακόπουλος στο αξέχαστο twitter του.

Λάδι,λάδια,λαδο- : Χρησιμοποιούνται αντί των μέλι,μέλη,μελο-.Π.χ λάδι έχει το φόρουμ;Φτάσαμε 1800 λάδια και δε ξέρουμε τι λάδει γενέσθαι.Προέρχονται από ένα μικρό ημιπαραληρηματικό μήνυμα,που αναρωτιόταν γιατί καποιοι λένε πως η θάλασσα είναι μέλι,ενώ οι περισσότεροι λέμε πως είναι λάδι όταν δεν έχει κύμα.

Λαδός του φόρουμ : Λαός του φόρουμ

Λαζαίρδης : Νίκος Λαζαρίδης

Λάκης : Λουίς Φαν Χάαλ

Λάκης από Κόρινθο : Ακροατής Λαβίθη, ιστοριοδίφης. Δεν έχει πειστεί για τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Κλειδί για μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι είναι η κοινωνικοποίηση των βουλευτών της αλλά και οι κινηματογραφικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν εσχάτως.

ΛΑΜΟΓΙΑ (ΤΑ) : Οι επικεφαλής των σκοτεινών δυνάμεων που επιβουλεύονται την ελευθερία του πόπολου και -φυσικά- τον Ελληνισμό.Οι κορυφαίοι της μεγάλης συνωμοσίας των Μασώνων,των Ναϊτών,της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ,της Λευκής Αδελφότητας κι εκείνων των σιχαμένων Νεφελίμ,όπως μας διδάσκει ο Λιακόπουλος.Οι υπεύθυνοι πίσω από τους μαζικούς ψεκασμούς βλακίνης στον ουρανό και μυρωδιάς τσουρεκιού γύρω απ'τα καταστήματα Τερκενλής.

Λέξο εγώ και Λέξο : Φράση που υποδηλώνει την σοφία του Lexotamilf,ώστε να μπορεί να εκφέρει έγκριτη άποψη επί παντός επιστητού.

Λέρο εγώ και Λέρο : Παραλλαγή (φορουμικό ιδίωμα) της αποπάνω φράσης,με το ίδιο ακριβώς νόημα.

ΛΕ.Φ.ΝΤΕ.Ρ.Μ.Π.Υ. (ΛΕσχη Φίλων ΝΤΕϊβιντ Ρηξικέλευθου Μόγιες Που Υπερέχει) : Οργάνωση που δημιουργήθηκε από τον Dean και έχει ως σκοπό την υπερπροβολή των επιτυχιών του Ντέιβιντ Μόγιες και, γενικά, το προμοτάρισμα αυτού, με σκοπό την επιστροφή του, κάποια μέρα, στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο που όλοι οι εχθροί των "κόκκινων διαβόλων" είχαν θαυμάσει, στην πρώτη του θητεία στο Ολντ Τράφορντ.

Λίνκι, το : Link

Λόμπο : Τίμιος αριστερός μέσοεπιθετικός που η κορεατική μαφία προσπαθεί να τον πείσει ότι είναι επιθετικός.

Λορέντζος Αρβύλης : Mέγας στοχαστής, λόγιος, ποιητής και φιλόσοφος υπογράφει κάποια μεγάλα ευφυολογήματα. Πλάσμα της φαντασίας του Dimitris Boston.

ΜΑ :Αρκτικόλεξο(όσο κι αν δε του φαίνεται καθώς έπρεπε να έχει ΤΕΛΕΙΑ ανάμεσα σε Μ και Α)που σημαίνει Μεγάλη Αλήθεια και το χρησιμοποιούν τεμπελχανάδες καυλάντηδες τύπου Λεξοταμίλφ(αρκτικόλεξο,το πιάσατε;;; ) για να πουν βιαστικά μια μεγάλη αλήθεια ή απλά για να μας μπερδέψουν και να διαβάσουμε το "ΜΑ" τους ως "ΜΑ"κανονικό,δηλ "μα" με κεφαλαία που μάλλον δίνουν έμφαση,όπως λέμε "μα τον Θεό" αλλά "ΜΑ τον Γκότζο".

Μαζέψου : Σύσταση αυτοσυγκράτησης με αποδέκτη κυρίως τον Ράφα Μπενίτεθ όταν αυτός ξεφεύγει στη θέα μιας θελκτικής αρσενικής παρουσίας και εκδηλώνει ανεξέλεγκτα τον θαυμασμό του.

Μαιράκι : Κώστας Βαϊμάκης
(Σημείωση:Το λήμμα διαβάζεται ''Ικάριαμ'' από ανάποδα και είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι,το οποίο αποτελεί αδυναμία του προαναφερθέντος ραδιοφωνικού παραγωγού).

Μάλμπορος : Κώστας Κατσουράνης

Μάνα : Μαρίνα, ακροάτρια του Μιαούλη. Γενικά κάθε Μαρίνα.

Μαραντόνα της Ουαλίας : Άαρον Ράμσεϊ

Μαρία από Ρόδο : Το θηλυκό με την ανδροπρεπή φωνή. Φίλαθλος του ΟΣΦΠ, της Λίτσας Πατέρα και του θρυλικού Διαγόρα του Λορέντζου Αρβύλη, ο οποίος μετά την προπονητική ασχολήθηκε με το ράψιμο κι έγινε ο προσωπικός ράφτης της Μαρίας. Η Μαρία παραμένει άγαμη περιμένοντας τον πρίγκηπά της. Πρόκειται για τη μοναδική θηλυκή ραδιοφωνική προσωπικότητα του Γκοντζόσαυρου.

Μεθυσμένη πολιτεία : Η εκάστοτε ομάδα του Γκρεγκ του Μπέλαμι

Μέλι,μέλια,μελο- : Χρησιμοποιούνται αντί των λάδι,λάδια,λαδο- (βλ.σχετικό λήμμα).

Μελίρρυτος : Χημικός (βλ. "Τόλης ο Μελίρρυτος")

Μέταλ : Είδος μουσικής/Μεταλλεργάτερ

Μέχρι στιγμή : Ως τώρα

Μη φωνάζεις Μέταλ : Φράση-κλειδί που χρησιμοποιείται για να εξευμενίσει τον Μεταλλεργάτερ και συνοδεύει τις φράσεις: ''Δόξα τω Θεώ'', ''Θεέ και Κύριε'', ''Υπάρχει Θεός'', ''Θεέ μου Μεγαλοδύναμε'', ''Αχ Θεέ μου'' κ.ά.

Mητ@$#%*ος : Ο Τάσος Μητρόπουλος

Μικρή Λουλού : 1. Floyd Mayweather, πυγμάχος, πρωταθλητής στα 0 κιλά, κότα
--------------------2. Sam Winchester, ο "δαντελένιος", τηλεοπτικός αδερφός του Dean

Mιλάς με γρίφους γέροντα : Όταν κάποιος ανεξαρτήτου ηλικίας γράφει κάποιο μήνυμα ακαταλαβίστικο(βλ. Άγγελος) ή με κρυφό νόημα.

Μου βγάζει Σφακιανάκη : Δε μου τα λέει καλά

Μου γύρισε φρίσμπι : Μου γύρισε μπούμερανγκ

Μουνέτο : α) Σαρδαμ του Τσαούση με ενδιαφέρον ηχητικό αποτέλεσμα β) (Όταν προηγείται η φράση "το πρώτο") συνήθως μια τσουλίτσα, που ψάχνοντας για ξεπέτα, μας βοήθησε να "σπάσουμε το ρόδι". Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, αυτό μας δημιούργησε ένα συναισθηματικό (κάκιστο για την ψυχολογία μας) δέσιμο μαζί της. γ) Το ωραίο, αεράτο, χλιδάτο, κυριλέ μ#υνί. Συνήθως κάτω των 20 ετών. Η εξελίξιμη ενζενύ. Η φουριόζα debutante. Μάλλον αυτή που ενέπνευσε το σεξορητό: «Πες μου πότε χύνεις, να 'ρθω να κοινωνήσω». δ) Λέξη που χρησιμοποίησε ο Εμπειρίκος στον «Μεγάλο Ανατολικό», στη φράση «άτριχο σαν ροδάκινο μουνέτο»

Μουνιές : Μπουνιές

Μουρίνιο της Άρτας : Γιάννης Αναστασίου

Μπαμπέφης : Ο μπαμπάς της Έφης,εξέχοντος λαδιού του φόρουμ (συναντάται συνήθως ως ''Effie-altis'' ή ''d-effie'' ).

Μπε : Οπαδική έκφραση,που χρησιμοποιείται απο άτομα των οποίων η ομάδα έχει θριαμβεύσει επί ομάδας που υποστηρίζει ο δέκτης του ''μπε''.Με τον καιρό,η λέξη άρχισε να χρησιμοποιείται και για εξωαγωνιστικά θέματα και γενικότερα,συχνή είναι η χρήση της έναντι ατόμων που υφίστανται μια βαριά προσωπική ''ήττα''.Κάποιες φορές συνοδεύεται κι από οπτικά ντοκουμέντα,με τη μορφή φωτογραφιών προβάτων.

Μπεχά : Σατανικό γέλιο σήμα κατατεθέν του Σωκράτη Κόκαλη,το οποίο χρησιμοποιείται από τα λάδια του φόρουμ για να δηλώσουν το πόσο αστείο ή ανόητο φαίνεται κάτι που διαβάζουν.

Μπεχάπς : Μείγμα γέλιου και πους απς (μπεχα + πους απς= μπεχαπς). Η λέξη περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την ακραία έκρηξη γέλιου που συχνά αποδίδεται με το ακρώνυμο roflmao.

Μπιγκιριμανάκος : Νεαρός Αφρικανός από τη Μάνη, dubbed as the next Τσίκης

Μπίστηγμα : Sex

Μπόγος/τορβάς : Κοινή γνωστή του Στόχου, του Κουρνιοτράμπαλου και του jack Daniels, ιδιαίτερα καλλίπηγος ΝΟΤ. Αντίθετα : Μόνικα Μπελούτσι, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

Μπόμπος : Κοντός και ενίοτε ιδιαίτερα τεχνίτης ποδοσφαιριστής, που όμως α) αποδεικνύεται "γατάκι" και "λίγος", όταν τα πράγματα ζορίζουν ή β) είναι "μη μου άπτου", βουτάει, κάνει κονιορδιλίκια και κερδίζει και πάλι τον χαρακτηρισμό "γατάκι", αλλά για διαφορετικό λόγο από την πρώτη κατηγορία. Δεν πρέπει να συγχέεται με τον γνωστό ήρωα ελληνικών ανεκδότων. Βλ. και "Πόκεμον".

Μποτρίνει : Μιμείται γνωστό ελληνο-ιταλό σεφ.

Μπουάααα : Αλεξ Μουμπρού (ηχητικό εφέ εμετού)

Μπουμπούκος : Προσωνύμιο που αποδόθηκε στον Dean,στα πλαίσια του γλεντιού για το ότι εκείνος έσβησε κατά λάθος τον Σίρερ απ'το φόρουμ.

Μποφιλιοποίηση : Διαδικασία κατά την οποία η ερωτική ζωή ενός προσώπου καταλήγει σε εκδηλώσεις μιζέριας, χαζορομαντισμού και γλυκαναλατισμού, όπως ακριβώς και τα περισσότερα τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου. Όπως εύστοχα περιέγραψε σε παράδειγμά του ο δημιουργός της έννοιας, Γκοντζόσαυρος, "νιώθεις σαν τον Χοσέ Αρμάντο που ενώ είναι να πηδήξει την Φαίδρα με τις βυζάρες, τις μπουτάρες και τα σχετικά αυτός σκέφτεται την τυφλή Εσμεράλντα που τον σημάδεψε, του πήρε την καρδιά και την πέταξε στα σκουπίδια".

Μπύρο(μανής) : Πυρομανής. Η πρόταση "μου βγάζει Μπύρο", σε συνδυασμό με το "error404" ως φράση που υποδηλώνει τον Πυρομανή, σημαίνει ότι κάτι (κυρίως λινκ) δε λειτουργεί ή είναι χαλασμένο.

Μ.Σ. : Μικρός Σατράπης (aka Γιάννης Τσαούσης)

Μυγάκι : Miyake

Μύθου : Βασίλης Γερασίμου

Μυρ : MVP κατά τον μόνιμο καλτ ακροατή του Γκόντζου, Ιάκωβο

Μύρωδιτς : Νίκολα Μίροτιτς

Μυτοσοπιά : Εικόνα επεξεργασμένη με photoshop απ'τον Σκιτσοφρενή (συνήθως),η οποία έχει ως πρωταγωνίστρια τη μύτη του Κώστα Βαϊμάκη.

Να Κατερίνα Σάββατο μπάλα : Να κατεβάσω μπάλα

Ναόμι : Πρώην σκληροτράχηλος αμυντικός, ονόματι Sol. Ικανός ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία για ιλιγγιώδους ταχύτητας περπάτημα! Αν τον δείτε να χοροπηδάει, προσπαθεί να εξηγήσει ότι δεν έκανε τίποτα.

Να πεθάνει (ο De Jong) : Στίχος παρμένος από το τραγούδι-έπος του Μεταλλεργάτερ ''Το Φιλαράκι της Θλίβερπουλ'',ο οποίος εκφράζει την επιθυμία του ίδιου του Μεταλλεργάτερ να αποβιώσει ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ,που τραυμάτισε σοβαρά έναν απ'τους καλύτερους παίκτες της αγαπημένης του Νιουκάστλ,τον Χατέμ Μπεν Αρφά.Χρησιμοποιείται επίσης και χωρίς το όνομα του Ντε Γιονγκ,για να δηλώσει την απέχθεια του εμπνευστή του προς άλλες υπάρξεις και κυρίως προς εκείνους που κάνουν κακό στην ομάδα του.Αργά,αλλά σταθερά,υιοθετείται και από τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ,με ή χωρίς την παρένθεση,για τους ίδιους λόγους.

Να μην τιμάει : Δεν τιμάει

Να τιμάει : Τιμάει

Ναυτογκόλ : Το γκολ που μπαίνει από πόδι αμυντικού, συνήθως όταν βρεθεί από πόρτ σάιντ ξαφνικά στη στάρμπορντ (με ανάποδο πόδι)

Νίκος της Σαμοθράκης : Μία από τις πάμπολλες προσωπικότητες του Γκοντζόσαυρου. Οπαδός του Άρη, με χαρακτηριστικό την μπάσα φωνή (απόρροια του Ολντ Χολμπορν που πήγε 5,40, προφανώς). Αρέσκεται στο να τηλεφωνεί σε μεταμεσονύχτιες εκπομπές του αθλητικού ραδιοφώνου και να εξαίρει το έργο του Σούλη Παπαδόπουλου στην αγαπημένη του ομάδα, κατακεραυνώνοντας ταυτόχρονα τους κακοήθεις Αθηναίους που αποδίδουν την εκπληκτική πορεία του Άρη σε εξωαγωνιστικούς και ύποπτους παράγοντες.

Νοάω : Εννοώ

Ν.Ο.Κ.Ι.Α. (Νόσος Οξυθυμίας Και Ισχυρής Απέχθειας) : Μόρφωμα που δημιουργήθηκε ενα απόγευμα παλαιά, στο γραφείο μιας εταιρείας από τον Mitsmann.

Νομιάω : Νομίζω

Νόμος του Τέλη 21 : Αξίωμα, σύμφωνα με το οποίο μια ομάδα κερδίζει έναν αγώνα επειδή το θέλει περισσότερο από την αντίπαλη ομάδα. Πήρε το όνομα από τον άνθρωπο που αποθέωσε όσο κανένας αυτό το απόφθεγμα (βλ. "Τέλης 21" ).

Νταής του φόρουμ : Miyake

Ντέρμπι Πέρα-Δώθε : Αγώνας μεταξύ Newcastle United και Sunderland. To γνωστό με τον επιστημονικό όρο "tyne-wear derby". Απόψεις διίστανται για το από που προήλθε η ονομασία. Κύκλοι του Μεταλλεργάτερ αναφέρουν ότι πέρα είναι οι μαυρόγατες (πέρα απ΄το ποτάμι = κονιόρδοι) και δώθε οι καρακάξες (δώθε απ'το ποτάμι = δικά μας παιδιά). Από την άλλη μεριά, κύκλοι του μεγάλου Πίκολο (*αδερφού Μεταλλεργάτερ) επιμένουν ότι η ονομασία προήλθε από την έκφραση του ιδίου "Ρε, τί πράμα είναι αυτό? Όλο πέρα-δώθε πάνε!"

Ντεσεβό : Deja vu

Ντιαιτηστής :Διαιτητής.Λέξη που προέρχεται από αντιδιαιτητικό παραλήρημα του λατρεμένου Πάτρικ Ογκουνσότο.

Ντουβλοπόστ (Χημικός C) : Double Post

Ξέρω εγώ και ξέρω : Φράση που υποδηλώνει την ικανότητα κάποιου να εκφέρει έγκριτη άποψη επί παντός επιστητού.Από αυτή προέκυψαν και οι φράσεις σχετικά με τον Lexotamilf (βλ. στο Λ),οι οποίες αποτελούν εξειδικεύσεις του ''ξέρω εγώ και ξέρω''.

Ξυστοπαραλίες : Χριστοπαναγίες

(Όχι) ρε Φουστέρ (μου) : (Όχι) ρε π@ύστη (μου)

Οκανελλόνιτι : Ό,τι (βλ. και παραπάνω ''κανελλόνι'')

Όμιλος Φίλων Ο.Σ.Κ.Α.Ρ. ( Όσκαρ Σε Κρίνουν Άδικα Ρεμάλια) : Σύλλογος που ιδρύθηκε από τον Mitsmann για να προασπίσει τα συμφέροντα του Όσκαρ Γκονζάλες και συγκεκριμένα για να εναντιωθεί στην άδικη και σκληρή κριτική που υπέστη ο βιρτουόζος άσσος της μπάλας από διάφορα άτομα.

ΟΥΣΤ και ΟΥΡΤ και ΠΥΣΤ και ΠΥΡΤ : Οργισμένη κραυγή ενάντια σε ό,τι θυμώνει τον πόστη.

Παβιό απόψε το φεγγάρι : Πανσέληνος (*κλόπιραϊτ Στέφανος Χάρης)

Παίζει μπάλα : Κάνει λαμογιές/ανακατεύεται σε βρόμικα παιχνίδια και συναλλαγές κάτω απ'το τραπέζι...

Παικτικότητα : Ποδοσφαιρική ιδιότητα, η ακριβής έννοια της οποίας είναι άγνωστη, καθώς ο τηλεθεατής του Τάκη Τσουκαλά που τη χρησιμοποίησε, δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις. Σε κάθε περίπτωση, η υψηλή παικτικότητα σε έναν ποδοσφαιριστή υποδηλώνει ότι αυτός είναι καλός ή έχει κάνει καλές εμφανίσεις, ενώ η χαμηλή παικτικότητα ότι είναι κακός ή ότι έχει κάνει κακές εμφανίσεις.

Πανιντέντο : Pun intended

Πάντελης, ο : Ο ποδοσφαιριστής Marko Pantelic

Παντοφλίαρ : Ο Βύντρα τις Άγκυρες,λόγω της παντόφλας που πέφτει στο σπίτι από την συμβία.

Παππούς : Shearer

Παραλάβαμε καμένη γη : Δήλωση που συνοδεύει/θα έπρεπε να συνοδεύει την αλλαγή προπονητή στη Liverpool.

Παραλίας : Ραούλ Μεϊρέλες (*αδερφός Μεταλλεργάτερ κλόπιραϊτ)

Πάτερ Κωστένογλου : Παπαπροπονητής, ειδικός για επικίνδυνες αποστολές

Περφόρμερ : Μάρλον Πάντος, ο καλλιτέχνης-τραγουδιστής του φόρουμ

Πεσμένος Ελβετικός Σουγιάς : Μπέρναρντ Γιάο Κουμορτζί.

Πετρέλαιο : Βλ. "το γύρισε σε πετρέλαιο"

Πιάστετον : Γκάρεθ Μπέιλ, ταχυδύναμος αριστερός μπακ

ΠιNOKIA : Ο κάτοχος κινητού ΝΟΚΙΑ, με έμφυτες τάσεις ψεύδους και αυτοπροβολής. Συναντάται συχνά σε παρέες φορουμιτών όπως ο Στόχος και ο Jack Daniels. Συνώνυμα : Παραμυθόπουλος, Χαλιμά,Andersen .

Πίστευας : Πατέρας

Πίτα τις Άγκυρες : Ο Περνάν τον Αλόνσο, όπως τον είχε αποκαλέσει ο Σκιτσοφρενής, για να καλύψει το ότι τον μπέρδεψε με τον Βύντρα τις Άγκυρες.

Πόκεμον : 1. Η γνωστή ιαπωνική σειρά μικρών τερατακίων, που αιχμαλωτίζονται από εκπαιδευτές και χρησιμοποιούνται σε μάχες (να σημειωθεί ότι πρόκειται για παιδική σειρά).
-------------------.2. Κοντός ποδοσφαιριστής, εξαιρετικά ικανός τεχνικά, αλλά ιδιαίτερα "δαντελένιος" από άποψη σκληράδας. Σύνηθες είναι το φαινόμενο ο παίκτης που χαρακτηρίζεται ως Πόκεμον να προβαίνει σε ανίασχυντα θέατρα προκειμένου να εκμαιεύσει φάουλ ή πέναλτι. Βλ. και "Μπόμπο".

Πολιτισμική αγκαλιά : Βλ. "Αγκαλιά"

Πολύποστο σύστημα : Όταν ένα ποστ παίζει σε περισσότερα του ενός τόπικ.

Πολυταβερνίκης : Ράφα Μπενίτεθ

Ποπ-κορν : Το επίσημο σνακ του φόρουμ. Εικόνες με ποπ-κορν χρησιμοποιούνται όταν έχει προηγηθεί ποστ που πρόκειται να εγείρει αντιδράσεις.Υποδηλώνει ότι ο πόστης περιμένει με αγωνία και ανυπομονησία την εξέλιξη που πιθανώς εμπεριέχει ξέσπασμα/φαααπ/μπεεε του λαδιού που αναφέρεται/γλεντάει/προβοκάρει το αρχικό ποστ,σαν να έβλεπε μια ταινία τρώγοντας ποπ-κορν.

Πόστης : Αυτό που ποστάρει κάτι

Πουθενάς : Christian Abbiatti, ή παρόμοιου επιπέδου κουμπαράς.

Πουλίδο (παίρνω τον) : Παράφραση της γνωστής (και μη εξαιρετέας) φράσης, που προήλθε πρόσφατα από τα νταραβέρια των ομάδων στο soccermanager.

Πουράνης/Κουμάνης : Alternative usernames του Κουράνη λόγω των πρόσφατων αααα γεγονότων με μία αιθέρια ύπαρξη, προήλθε δε από
μήνυμα του Χημικού στην εκπομπή.

Πράσινο σαπούνι : Το γνωστό σε όλους πράσινο σαπούνι,με την ιδιαιτερότητα ότι,σύμφωνα με τον Βασίλη Μπερεζούτσκη,αποτελεί πολυεργαλείο για χίλιες και μία χρήσεις.

Πρίγκηπας : Μίσκιν

Προντάκιτονς : Στρατιά ρομπότ που φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού την Burnt Poets Productions. Μπορούν να μεταμορφωθούν σε Ιαγουάρους και Τσουπακάμπρα.

Προντιούσερ/προντιούσα : Βύντρα τις Άγκυρες, ο -μεταξύ άλλων- παραγωγός μεγάλων μουσικών επιτυχιών του φόρουμ και στενός συνεργάτης του Μάρλον Πάντου, μέσω της εταιρίας του, της Burnt Poets Productions.

Πρώην της πρώην : Βαγγέλης Μάντζαρης (είναι φτυστός με τον επίσημο γκόμενο μιας πρώην του Hines της Γραβιάς-aka Στόχου-όταν τα είχαν. Τώρα την ξαπόστειλαν και οι δύο)

Πρωκπόν : Το αντίστοιχο ανακουφιστικό πόνου (depon) για την ευαίσθητη περιοχή στο πίσω μέρος του σώματος

Πρωταθληγραφικός : Ο xrhstos 3.0, λόγω της μοναδικής του ικανότητας να μπλέκει και να μπερδεύει την πρωταθληματικότητα (βλ. παρακάτω) με τη γραφικότητα

Πρωταθληματικός : Ο Ντράγκαν Σάκοτα και γενικά οποιοσδήποτε έχει αύρα πρωταθλητή

Π.τ.Α. : Περνάν τον Αλόνσο

Πχιότητα : Η ποιότητα

Πωτς γκένειν (αυτό) :Πώς έγινε αυτό.Φράση που προέρχεται από αντιδιαιτητικό παραλήρημα του λατρεμένου Πάτρικ Ογκουνσότο.

Ράψου, στάζεις! : Φράση που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τον Δημήτρη απ'τη Βοστώνη, κατά ατόμων τα οποία υφίστανται μια μεγάλη ήττα, την οποία άξιζαν, με βάση πρότερη ανέντιμη συμπεριφορά τους. Στην ουσία είναι ένα πιο αλέγκρο "δε σε χάλασε". Συχνά συνοδεύεται από εικόνες με κουβαρίστρες και κλωστές, οι οποίες θα βοηθήσουν στο "ράψιμο".

Ρινογλέντι : Διαδικασία κατά την οποία μέλη του φόρουμ και κυρίως ο Χημικός με τον Σκιτσοφρενή,ασκούν σατιρική κριτική με εύθυμο και χιουμοριστικό τρόπο σε συνήθειες του Κώστα Βαϊμάκη,όπως η παρακολούθηση όλων των ριάλιτι και των τηλεοπτικών σειρών αυτής της σεζόν,αλλά και σε χαρακτηριστικά του,όπως η μονίμως μπουκωμένη μύτη του.Γίνεται με πολλά μέσα,χαρακτηριστικότερο των οποίων είναι η χρήση photoshop από τον μετρ του είδους,Σκιτσοφρενή.

Ρινοτρόμπονος : Κώστας Βαϊμάκης

Ρησπέκτ : Επίρρημα κατωτέρου βαθμού πληρώματος που σημαίνει "τό'χει" ή "πράβο". Προέρχεται από την αρχαιοελληνική έκφραση "Βαϊμάκης ρησπέκτ".

Σαν τον Χιούτον με φόρμα : Εντελώς ανέτοιμος (εφάμιλλο του "ξεβράκωτος στα αγγούρια" ή του "ξυπόλυτος στα αγκάθια").

Σαπιοκοιλοκουρδίζογλου : Ποστ που περιλαμβάνει φωτογραφίες ή άρθρα, τα οποία αφορούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κοινωνούνται στο φόρουμ κυρίως μέσω του Γιάννη Τσαούση, με σκοπό, μεταξύ άλλων το κούρδισμα (βλ. "Κουρδίζογλου") του Δημήτριου, του Βοστωνέζου.

Σατράπης των ΕΛΤΑ : Ο Κώστας Βαϊμάκης, λόγω της αδιάλλακτης στάσης του σχετικά με τη μη ανάγνωση των mail, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Γιάννη Τσαούση

Σατράποβα : Alba,η γυναίκα του μικρού σατράπη από τις 25/8/2012.

Σγώθηκες : Αγχώθηκες/σηκώθηκες (ανάλογα με τα συμφραζόμενα)

Σιγά μη δεν : Το ήξερα

Σκέλετορ : Πήτερ Κράουτς, ψηλόλιγνος επιθετικός

Σκιτς/Σκίτσο : Σκιτσοφρενής

Σκότσο/Σκότσος : Σκιτσοφρενής

Σόλας : Σόλα Αμεόμπι, ψηλός επιθετικός

Σούπερ Γκούφυ : Γκαμπριέλ Ομπερτάν

Σ.Ο.Υ.ΦΡΑ. (Σύλλογος Ολυμπιακής Υποστήριξης ΦΡΑνκο) : Σύλλογος που υπερασπίζεται τον Φράνκο Κοστάντζο έναντι των κεκεντρεχών,που αμφισβητών τις goalkeeping skills του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.Ιδρυτικά μέλη είναι ο Χημικός και ο Ερνέστο Βαλβέρδε (ο πραγματικός).20 δεύτερα απ'την ίδρυση του,προσχώρησε σε αυτόν και ο Ράφα Μπενίτεθ.

Σπάιντερμαν : Γιόνας Γκουτιέρεζ

Σπέσιαλ Πολλοί : Στέφανος Μεϊμάρογλου, προπονητής ποδοσφαίρου

Σπύρο : Το σουτ, κατά μία ψαγμένη διάλεκτο του Miyake

Σταύρος Γλάρος : Steven Seagal

Σταύρος Ράφτης : Steven Taylor, παλαίμαχο ταλέντο

Στριμο-κόλλι : Το live streaming της "Μπαλαλάικας", λόγω της συνήθειάς του να κολλάει πολύ και συχνά.

Συμφορου-μύτες : Όλα τα λάδια (βλ. λάδι/μέλι) του φόρουμ εκτός του Βαϊμάκη.

Σύνδρομο Λέξο : Η τάση ενός λαδιού να ανακοινώνει ότι φεύγει/πάει για ύπνο και μετά από λίγο να ξαναποστάρει,αν και θα έπρεπε,σύμφωνα με τα λεγόμενα του,να είχε ήδη βγει απ'το φόρουμ.Το όνομα προήλθε από τον πρώτο διδάξαντα της τάσης,τον Λεξοταμίλφ (''Λέξο'' για συντομία).

Σ.ΦΙ.ΠΑ.ΠΑ. (Σύλλογος ΦΙλων ΠΑμε ΠΑκέτο) : Οργάνωση που ιδρύθηκε στις 3/5/2013 από τον Λεξοταμίλφ και πραγματεύεται τη συνέχιση στη νέα σεζόν της τηλεοπτικής εκπομπής "Πάμε Πακέτο", η οποία χαρίζει ανθρώπινες στιγμές κάθε Πέμπτη.

Τα συμπεράσματα δικά σας................ : Συμπερασματική φράση, που μπαίνει στο τέλος ποστ ως εκδήλωση του πασιφανούς αποτόκου του ποστ, το οποίο, ωστόσο, δεν εκφράζει ο πόστης, αφήνοντάς το στην κρίση των αναγωνστών, ως κάτι το αυταπόδεικτο. Όσο περισσότερες τελείες την συνοδεύουν, τόσο περισσότερο αυτονόητο είναι αυτό που θέλει να περάσει ο πόστης.

Tάισμα του θηρίου (Χημικος C) : Ποστάρισμα φωτογραφιών, συνήθως με θέμα...τη φωτό την ίδια. Τα νέτα δεν υπερβάινουν το 50% στο σύνολο, οπότε συνδράμουμε όσοι μπορούμε για να ανέβει το ποσοστό.

Τάκλιν του Jose Enrique : Προϊόντα επιστημονικής φαντασίας

Τέλεβε : Τελείωνε

Tέλης 21 : Ο φίλαθλος από την Ρόδο που κρύβει μέσα του ο Γκοντζόσαυρος, μια πτυχή του εαυτού του. Τα βράδια το πνεύμα του Τέλη κυριεύει τον Γκοντζόσαυρο, αυτός τηλεφωνεί σε μεταμεσονύκτιες αθλητικές εκπομπές και λέει αλήθειες κατά ριπάς.

-Τιιι κάνετε? -Κλαα : Με το ''ύφος'' και τη ''χροιά'' του Νικολακόπουλου. Συνήθως ακολουθείται από παραληρηματικό ποστ.

Τι μάθημα έδινες και πώς τα πήγες; : Φράση που ως σκοπό έχει ν'αλλάξει το θέμα σε μια συζήτηση,όταν αυτή γίνεται ανυπόφορη ή φέρνει σε δύσκολη θέση αυτόν που χρησιμοποιεί την φράση.

Τίμιος με το 16 : Κώστας Παπανικολάου

Τίμιος Ολλανδός : Ντιρκ Κάουτ-Κούιτ-Κάιτ

Τι να πω, ρε φίλε/φίλο, μακάρι : Φράση που χρησιμοποιείται όταν κάποιος σε ρόλο "μάντη κακών" εκμυστηρεύεται κάποιον φόβο του για κάτι απευκταίο που ίσως συμβεί στο μέλλον, κι ο άλλος, ο οποίος θέλει να γίνει αυτό που απεύχεται ο πρώτος, λέει δήθεν αθώα και φιλικά αυτή τη φράση.
Π.χ. : (Οπαδός Ολυμπιακού): Άσε, φοβάμαι ότι απόψε ο Θρύλος θα φάει καμιά πεντάρα από την Μπαρτσελόνα.
-------(Οπαδός Παναθηναϊκού): Τι να πω, ρε φίλε, μακάρι.


Το γύρισε σε πετρέλαιο : Το μαστιγώνει το δελφίνι, το κανελώνει το ρυζόγαλο...

Το θέλει η μπίρα : Το θέλει η μοίρα

Τόλης, ο Μελίρρυτος : Χημικός

Τοτσέ της Άρσεναλ/Τοτσεαδόρ της Άρσεναλ : Ολιβιέ Ζιρού

Τοτσελάβερ : Μισητός Αμπελάς (aka Τραυματίας Βερόν)

Τούκλης: Steve Nash, Καναδός υπερπλεημέηκερ, κερατωθέντας από την Αλεξάντρα Νας με τον πρωταθλητή των "καρφωμάτων". Χαϊδευτικό του "Τας" (τίτλος που ανήκει στον Wayne Bridge) λόγο της συμπάθειας που τρέφουμε όλοι προς τον συμπαθή μπασκετμπολίστα.

Τούπα Τούπατα : 1. Motto ζωής του Χημικού 2. Του(ς) το/τα είπα 3. Ρυθμικό χτύπημα ταμ-ταμ ώστε να προκαλέσουμε σε μάχη παραπλήσιες φυλές

Τ.π.Ζ. : Τα πάντα Ζαϊρί

Τραγανός εκτελεστής : Φερνάντο Τόρρες

Τράκης : Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Τρολμοντόν : Troll mode on

Τρόμο : Ο Τρομοκράχτης.Αδμινιστράτωρ ο Πρώτος.Πρώην αρχιπόστης και παιδί του απόδημου ελληνισμού,νυν επαναπατρισθείς τηλεορασάνθρωπος και ραδιάνθρωπος.

Τσαούσης θεός : Κρυπτικό μήνυμα που πρωτοποσταρίστηκε από τον Carlos to Tsakali και πλέον γράφεται-σχεδόν πάντα με τον ίδιο κρυπτικό τρόπο-από πολλά λάδια.Το ακριβές νόημα της είναι αδιευκρίνιστο,αλλά πιθανόν συνιστά τον θαυμασμό του πόστη για το μεγαλείο και την πολυπραγμοσύνη του Γιάννη Τσαούση.

Τσαρτίζομαι : Εκνευρίζομαι χωρίς να το δείχνω, είμαι εξοργισμένος αλλά συνεχίζω να μιλώ σαν τον Χαλ9000, κρύβω εντέχνως τη σεξουαλική διέγερση(μεταφορικά)
π.χ. -Σε παρακαλώ ρε συ, φέρε μου πίσω το νερό μη σου γ@μήσω.
-Μην τσαρτίζεσαι ρε Κώστα. Θα το μοιραστουμε στην τελική.

-Σκάει ένας πάτος στο διπλανό κάθισμα χθες στο λεωφορείο...Τσαρτίστηκα όσο μπορούσα, λογικά χαμπάρι δεν πήρε! (μεταφορικά)

Τσατσένκο/Σαμπόνις : Βλαντιμίρ Τκατσένκο, παλιός θηριώδης σέντερ

Τσίκης : Cheik Tiote, τίμιος αμυντικός μέσος

ΤΣΚ (Τάσος,Σοφικό Κορινθίας) : Nickname του Γκοντζόσαυρου.

Τσουρούκι : Μάρτιν Σκρτελ

Τυφώνας : Χάρι Κέιν

Τυχερός : 1.Ο πατέρας της Ντόρας Μπακογιάννη (το όνομά του δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους).
-----------2.Ο Dimitris-Boston.
-----------3.Λέξη που δηλώνει το πόσο γκαντέμης στάθηκε κάποιος.Με αυτή της την σημασία,συνήθως εμφανίζεται με αυξημένη χρήση του τελευταίου ''ο'',παίρνοντας τη μορφή ''τυχερόοοοοοοος''.Το πόσα ''ο'' θα υπάρχουν εξαρτάται από το μέγεθος της γκαντεμιάς.Συνηθισμένη είναι και η χρήση του ποσοτικού επιρρήματος ''τόσο'' (''τόσο τυχερός'').

ΥΠΕΡ! : Ενθουσιώδης εκδήλωση αποδοχής μιας πρότασης ή έκφραση αρέσκειας σε μια φράση,κυρίως από πλευράς Σκιτσοφρενούς.

Φάντασμα του αρχηγού : Ηγέτης της μεσαίας γραμμής. Έχει διπλό νόημα. 1) λάμπει δια της απουσίας του ακόμα και όταν παίζει και 2) στοιχειώνει τα όνειρα (και τα σπίτια) των mackems.

Φαπ : Οπαδική έκφραση,που χρησιμοποιείται απο άτομα των οποίων η ομάδα έχει θριαμβεύσει επί ομάδας που υποστηρίζει ο δέκτης του ''φαπ''.Με τον καιρό,η λέξη άρχισε να χρησιμοποιείται και για εξωαγωνιστικά θέματα και γενικότερα,συχνή είναι η χρήση της εναντίον ατόμων που υφίστανται μια βαριά προσωπική ''ήττα''.Κάποιες φορές συνοδεύεται από οπτικά ντοκουμέντα,με την μορφή φωτογραφιών που έχουν μέσα την εν λόγω λέξη.Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ της μόδας το βιβλίο του Φρέντι Γερμανού με τίτλο ''Φάπ!''
καθώς και μια σκηνή από κόμιξ στην οποία ο ήρωας τρώει φάπα και ο ήχος της αποδίδεται με τη λέξη ''ΦΑΠ!'',γραμμένη πάνω απ'το κεφάλι του.

Φάτιο : Ακαταλαβίστικη ατάκα του μικρού Στάθη (υιού του Μίσκιν) όταν βουτάει το πληκτρολόγιο από τον πατέρα του και στέλνει μηνύματα στην Ομερτά ή στο φόρουμ. Μόνο ο Στάθης ξέρει τι ακριβώς σημαίνει.

Φίλο : Προσφώνηση αλλοδαπής προέλευσης συνήθως μεταξύ Σκιτσοφρενούς και Λέξο.

Φιξντ : Λέξη που προέρχεται από το αγγλικό "fixed". Χρησιμοποιείται όταν ένα λάδι κουοτάρει ένα ποστ άλλου λαδιού και τροποποιεί το περιεχόμενό του, ώστε -κατά τη γνώμη του τροποποιήσαντος λαδιού- ν' ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα.

ΦΚΥ : Φυσικά Και Υπήρχε, η θρυλική φράση-κλειδί του Μακ Πάπας.

Φ.Ο.Υ.Σ.Κ.Α. (Φυλάξου Όμορφε Υπέροχε Σταθερέ Κονστάντζο Αγέρωχε) : Σύλλογος που ιδρύθηκε από τον Lexotamilf και πραγματεύεται την προστασία του Φράνκο Κοστάντζο.

Φουσκουνόμετρο : Ο δείκτης μέτρησης του γυναικείου στήθους.

Φρενίπε : Ο Φελίπε Μάσα λόγω της συνήθειάς του να φρενάρει και να τον προσπερνάει ο ομόσταβλός του Φερνάντο Αλόνσο.

Φωτορεπορτάζ : Φωτοσοπικό γλέντι από πλευράς Σκιτσοφρενούς για τυχόν παπάντζα που πέταξε ο Βαϊμύτης στην εκπομπή.

ΦΩ.ΤΟΥ.Λ.Α. (Φωνή ΤΟΥ Λαού της ΑΕΚ) : Ο Γκοντζόσαυρος, όταν μεταφέρει νέα, συγκλονιστικές αποκαλύψεις και καυστικά σχόλια που αφορούν το στρατόπεδο των "κιτρινόμαυρων".

Χ mode on : Παρένθετη φράση με την οποία δηλώνουμε ότι όσα ακολουθούν είναι σύμφωνα με τον συνήθη τρόπο σκέψης, έκφρασης και συμπεριφοράς του Χ.

Χαζοδίκης/χασοδίκης : Dean

Χαϊντιρλάντερ : Μίξη ανάμεσα στην λέξη ντίρλα (μεθυσμένος) και τον Χαϊλάντερ (χαρακτήρας που έπαιζε ο Κριστόφ Λαμπέρ), λέξη που περιέγραφε την μέθη του συμπαθούς Γκοτζόσαυρου η οποία χανόταν στα βάθη των αιώνων.

Χάσταγκ : Λέξη που προηγείται μονολεκτικής σύνοψης ενός post. H προέλευσή του χάσταγκ (#) είναι από το twitter, στο οποίο όταν trendάρεις μια λέξη, της προσθέτεις το #
(πχ Έφτιαξα γεμιστά. Απλά στις πιπεριές έβαλα το εσωτερικό της ντομάτας, και στις ντομάτες της πιπεριάς, λόγω δεν είχα ρύζι! Χάσταγκ: Αφραγκίες)

Χειρότερος : Λίον Μπεστ

Χιπστεροκαλτίλα : Η "υποχρέωση" ενός ατακαδόρου, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στα σόσιαλ μίντια να βγάζει συνεχώς προκάτ ατάκες γεμάτες με κλισέ της επικαιρότητας, για να ικανοποιήσει τους χιλιάδες ακολούθους του.

ΧΛ : Χρήστος Λιάκος, η μυστική ταυτότητα που κρύβεται πίσω από τον xrhstos 3.0

Χολέρα : Χαρακτηρισμός για οτιδήποτε προτείνει κάποιος και δεν αρέσει σε κάποιον στο φόρουμ.Χρησιμοποιείται ειρωνικά με στόχο να δείξει ότι η πρόταση αξίζει της προσοχής μας.

Χόμπιστ/Χόμπιτ/Φρόντο/Μπίλμπο : Χομπίστας (περισσότερο τα 2 πρώτα, Μπίλμπο και Φρόντο τον λέμε πίσω από την πλάτη του)

Ψάχντονατς : Ψάχνοντας ντόνατς

Ψηλός : Andy Carroll, ταλαντούχος επιθετικός

ΨΟ.Σ.ΚΑ. (ΨΟφος Στον ΚΑπελα) : Μυστική (σσστ,μην το πείτε πουθενά) οργάνωση,που δημιουργήθηκε από τον Dean και απαριθμεί δεκάδες μέλη.Ως σκοπό είχε την εξόντωση του Ράφα Μπενίτεθ ή έστω την απομάκρυνση του από τον πάγκο της Λίβερπουλ.Τελικά πέτυχε τον δεύτερο στόχο της στις αρχές του Ιουνίου του 2010 και από τότε παραμένει ανενεργή,αλλά πάντα έτοιμη να επέμβει,αν ο Μπενίτεθ απειλήσει τα συμφέροντα των ομάδων του προέδρου (ΑΕΚ,Λίβερπουλ,Γιουβέντους).

Ψυχοβγάλτης : Ψυχοβάλτης
<em>edited by Dean on 7/11/2016</em>
10/5/2010
Topic:
Κανόνες - γενικές οδηγίες

μικρός σατράπης
μικρός σατράπης
Administrator
Posts: 30874
Μετά απο μία μακρά και καθό(ρ)λα επιτυχημένη θητεία στο πόστο του συν-admin, οι κοσμαγάπητοι Γιώργος-Ελσίνκι και Τρομοκράχτης παρέδωσαν σήμερα τα κλειδιά στους διαδόχους τους Σκίτσο και Dean.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε σε πλήρη συμφωνία με το άρθρο 6, παρ.12 του καταστατικού του FC φόρουμ, το οποίο ορίζει το rotation στη συγκεκριμένη θέση στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας του.

Η ιστορία θα καταγράψει τους Γιώργο-Ελσίνκι και Τρομοκράχτη ως ακριβοδίκαιους συνδιαχειριστές, οι οποίοι με σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα διατήρησαν την ενότητα του φόρουμ και τήρησαν στο ακέραιο τους κανόνες αυτούς που επιτρέπουν την ομαλή ροή του διαλόγου.

Η παρακαταθήκη που αφήνουν στους διαδόχους τους, Σκίτσο και Dean, είναι πλούσια και συνάμα βαριά σαν ιστορία. Εκ μέρους της διοίκησης (ΚΒ excluded), της τεχνικής ηγεσίας και των συμμετεχόντων στο ταπεινό αυτό "φανερό σχολειό" θα ήθελα να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολύτιμη προσφορά τους και να ευχηθώ στη νέα φουρνιά συνδιαχειριστών να έχει ανοιχτά τα μάτια της, για να μπορέσει να πατήσει στα χνάρια των προηγούμένων προτού χαράξει το δικό της δρόμο.

Μ.Σ.
Powered by Jitbit Forum 8.3.8.0 © 2006-2020